Πρεφαδόρος
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Επιλογη τζογου στο "αμα μεινουνε"

3 απαντήσεις

Πήγαινε κάτω

Επιλογη τζογου στο "αμα μεινουνε" Empty Επιλογη τζογου στο "αμα μεινουνε"

Δημοσίευση από andre Δευ Δεκ 12, 2011 1:56 pm

Παρατηρησα οτι αν αγορασει καποιος με "αμα μεινουνε", στη συνεχεια μπορει να επιλεξει οτι τζογο θελει (ακομα και 10 αχρωμα).
Στις παρεες μου, μετα απο αγορα "αμα μεινουν", ειχες δικαιωμα να τα πεις εως 6 αχρωμα. Δεν ειναι σπουδαιο θεμα, το ξερω, απλα ρωταω αν υπαρχει τετοιος κανονας και αν ειναι σκοπιμο να ενσωματωθει μελλοντικα (δεν νομιζω να ειναιπολυ δυσκολο) ωστε να εχουμε ακομα πιο ρεαλιστικη πρεφα.

Να ξαναευχαριστησω τον Πανο για τη προσφορα του που μου εδωσε την ευκαιρια να παιζω το αγαπημενο μου παιχνιδι αν και ειμαι τοσο μακρυα απο την Ελλαδα και τους πρεφαδορους φιλους/φιλες μου.

Μια παρατητηση ακομα για το "αμα μεινουνε" : εχει τρεις παραλλαγες
1) τα γραφω : στεκομαι στα μαυρα (μπαστουνια σπαθια)
2) Τα παιρνω ή γουστο: στεκομαι στα κοκκινα (καρα κουπες)
3) αμα μεινουν : στεκομαι ανακατα...

Ισως επισης μελλοντικα να μπορουσε να ενσωματωθει...

Πολλα ζηταω το ξερω, αλλα μετα απο 3 χρονια στο εξωτερικο εχω το παθος του νεοφωτιστου ....

Φυσικα η υπαρχουσα υλοποιηση ειναι ήδη υπεροχη και συγχαρητηρια ξανα....

andre
members
members

Αριθμός μηνυμάτων : 5
Ημερομηνία εγγραφής : 05/12/2011
Τόπος : Down Under

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιλογη τζογου στο "αμα μεινουνε" Empty Απ: Επιλογη τζογου στο "αμα μεινουνε"

Δημοσίευση από makis Δευ Δεκ 19, 2011 12:29 pm

στα μερη μου παντως στο αμα μεινουνε και μετα τα λες οτι θες δεν καταλαβαινω αυτο τον περιορισμο που λες τοτε αν ειναι ετσι να μην μπαινει και σολο αφου λεει αμα μεινουν
επισης στο γραφω και στο παιρνω τα λες αναποδα
τα γραφω ειναι κοκκινα και τα παιρνω μαυρα

makis
Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 34
Ημερομηνία εγγραφής : 10/05/2011
Τόπος : Κομοτηνή

http://www.prefadoros.gr

Δημοσίευση από panos Σαβ Δεκ 24, 2011 2:27 pm

Αντρέα, έχεις δίκιο στα περισσότερα από αυτά που γράφεις και ειδικά στις τρεις εκδοχές του «γραφείου». Περιπλέκει, όμως, αρκετά τα πράγματα τόσο προγραμματιστικά, όσο και στη συνεννόηση μεταξύ των παικτών, επομένως κράτησα μια μόνο φράση («άμα μείνουν») και δηλώνει ή ότι έχεις αγορά στα κόκκινα (καρά ή κούπες), ή ότι κρατάς 3 άσους. Υποτίθεται ότι αν έχεις μικρή αγορά στα μαύρα (μπαστούνια ή σπαθιά) «βουτάς» κι ό,τι γίνει, αλλιώς λες ένα πάσο και τελειώνει η υπόθεση.
Πάντως, για την ιστορία, πολλοί από τους παλιούς εννοούν ότι απλώς έχουν μια όχι και τόσο καλή αγορά, χωρίς να διαχωρίζουν φτηνά/ακριβά κλπ. Επομένως, είναι κάπως ασαφές το τοπίο, όπως υποδηλώνει και η απάντηση του Μάκη που επίσης έχει δίκιο καθώς πολλοί ακολουθούν ακριβώς την αντίθετη σύμβαση.
Όσον αφορά στον περιορισμό (μέχρι 6 μπάζες), καταλαβαίνω το πνεύμα, αλλά αν σηκώσω, π.χ. 2 άσους γιατί πρέπει να περιοριστώ στις 6 μπάζες; Έχει, πάντως, μια λογική, σου λέει τα αγοράζεις χωρίς μεγάλο ρίσκο, δεν μπορείς να βγάλεις περιουσία από μια τέτοια αγορά. Νομίζω, όμως, ότι δεν μπορούμε να μπούμε σε τόσο βαθιά ανάλυση. Η εμπειρία δείχνει ότι στη διαδικτυακή εκδοχή της πρέφας για πιο σημαντικά ζητήματα υπάρχει διχογνωμία και δημιουργούνται τριβές. Πρέπει κάποια πράγματα να απλοποιηθούν.
panos
panos
Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 53
Ημερομηνία εγγραφής : 09/05/2011
Τόπος : Θεσσαλονίκη

http://www.prefadoros.gr

Δημοσίευση από andre Δευ Δεκ 26, 2011 12:59 am

Πανο συμφωνω με οσα εγραψες, και ειναι τοσες οι παραλλαγες που καποιες αποφασεις πρεπει να παρει ο προγραμματιστης, εστω και αν καποιοι εχουν συνηθισει διαφορετική version πρεφας.
Απλα το φορουμ το βλεπω και σαν ενα πεδιο οπου χρησιμο θα ηταν να καταγραφουν οι παραλλαγες (ακομα και να ψιλογκρινιαξουμε οτι εμεις ειμαστε οι φορεις της απολυτης αληθειας).
Ισως θα μπορουσε να λειτουργήσει και σαν δημοσκοπηση πχ αν 9 στους 10 υποστηριζουν μια παραλλαγή να παμε σταδιακα προς αυτην.
Οπως ανεφερα ηδη η υλοποιηση ειναι φανταστική και παραπονα δεν πρεπει να υπαρχουν.
Καλες γιορτες

andre
members
members

Αριθμός μηνυμάτων : 5
Ημερομηνία εγγραφής : 05/12/2011
Τόπος : Down Under

Επιστροφή στην κορυφή

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης